Březůvky – DL 4:6

Branky : Fojtů Roman 2x, Hrnčiřík Štěpán 2x, Remeš Ondřej, Šenovský Jan                                                                                                  Více uvnitř článku

Do zápasu jsme vstoupili aktivněji a hned v 5. minutě jsme se poprvé radovali z gólu po individuální akci Romana Fojtů. Bohužel hned 3 minuty na to byl přísně vyloučen náš levý bek Adam Koutný. Domácí početní převahy rychle využili, v 10. minutě se prosadili z rohového kopu. Hra domácích se po této brance zlepšila a byli čím dál nebezpečnější. Herní převahu jsme ale stále měli my, vytvořené šance jsme však neproměnili. Ve 29. minutě jsme byli opět nedůrazní při rohovém kopu, čehož domácí využili a šli do vedení 2:1. Chvíli na to už to mohlo být 3:1, naštěstí nás skvělým zákrokem zachránil Břeťa Stratil. Našich šancí přibývalo, odměnou nám byla fantastická tříminutovka mezi 39. a 41. minutou, kdy jsme se dokázali 3x gólově prosadit. Nejdříve si Šenovský narazil s Macíkem a přízemní střelou dostal míč za soupeřova brankaře. Poté napálil odražený centr z hranice pokutového území výstavní ranou do šibenice Hrnčiřík. Domácí, zjevně otřeseni těmito dvěma rychlými góly, pak udělali hrubou chybu ve svých zadních řadách. Šenovský zachytl laxní přihrávku a prostrčil míč na Remeše, který šel sám na bránu a dokázal si s tím gólově poradit. Gólový součet 1. poločasu touto brankou ale ještě uzavřen nebyl. Domácím se podařilo ve 45. minutě ještě korigovat náš náskok na 4:3.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s lehce defenzivnější taktikou, soupeře jsme tolik nenapadali, soustředili jsme se především na obranu. Do mnoha šancí jsme domácí nepustili, v 58. minutě jsme ale špatně pokryli hráče před naší bránou a domácí naši chybu opět potrestali, bylo tedy srovnáno na 4:4. Pouhých 5 minut na to jsme šli opět do vedení. Lysák si pohrál s domácími beky a prostrčil míč na Romana Fojtů, který se díky svému důrazu dostal až ke střele a připsal si svůj druhý gól. Další šance domácích dobře likvidovali naši stopeři Urubek s Hrnčiříkem. S postupem času a únavou domácí obrany jsme si vytvářeli stále více šancí, které se nám ale nedařilo proměnit. Poslední branka zápasu padla až v nastavení, kdy se z penalty prosadil Hrnčiřík.

ZÁPIS